.com domain
.online domain
.xyz domain
.live domain
.net domain
.group domain
.me domain
.link domain

A legnépszerűbb legfelsőbb szintű domainek

.com

A legismertebb és legnagyobb tiszteletnek örvendő domain-végződés.

2.887Ft /év

Regisztráció
.online

Nagyszerű alternatívája a .com-nak. Átfogó, általános és univerzális.

4.499Ft

296Ft /év

Regisztráció
.xyz

Tűnjön ki versenytársai közül ezzel a rövid, egyedi és trendi végződéssel.

2.699Ft

296Ft /év

Regisztráció
.live

Mutassa beügyfeleinek a neten végzett kereskedelmi tevékenységét .live

1.323Ft

1.151Ft /év

Regisztráció
.net

Mutassa beügyfeleinek a neten végzett kereskedelmi tevékenységét .net

4.175Ft /év

Regisztráció

.group

Mutassa beügyfeleinek a neten végzett kereskedelmi tevékenységét .group

3.972Ft

1.188Ft /év

Regisztráció

Spóroljon jelentősen az új domaineken:
.xyz, .asia, .online, .space, .net, .tech, .solutions, .world, .biz és még több

Hogyan válasszunk domain nevet?

6 tipp, hogyan találja meg az ideális domain nevet

Legyen megjegyezhető!

Legyen megjegyezhető!

A választott domain név legyen könnyen megjegyezhető, ezért érdemes rövidebb nevet választani. A domain kereső eszközünkkel megtalálhatja az Önhöz leginkább illőt!

Ismerje a közönségét!

Ismerje a közönségét!

Legyen releváns a közönsége számára, mivel a domainnevekben fontosak a kulcsszavak. Domain ellenőrző eszközünkkel végezzen kutatást a különféle végződések között.

A kevesebb néha több!

A kevesebb néha több!

Kerülje az írásjelek és számok használatát, emellett a nem Unicode-karaktereket is mellőzze. Domainnevére befektetésként gondoljon! Később még akár egy vagyont is érhet majd.

Keressen népszerű kulcsszót!

Keressen népszerű kulcsszót!

A domain keresőt használva keressen népszerű kulcsszavakat tartalmazó domaineket! Védje márkáját és vásárolja meg a különböző végződésű domaineket!

Védje meg magánszféráját!

Védje meg magánszféráját!

Vegye igénybe Adatvédelmi Szolgáltatásunkat, ha nem szeretné, hogy személyes adatai szerepeljenek a WHOIS adatbázisban!

Legyen gyorsan az első!

Legyen gyorsan az első!

Megtalálta az igazit? Akkor villámgyorsan kell cselekednie! Alapvető aranyszabály, hogy a jó domain nevek pillanatok alatt gazdára találnak!

Egyszerű költöztetés

Már van domain neve máshol?

Mindössze néhány kattintással átköltöztetheti domain nevét a Hostingerhez.

Már van domain neve máshol?

Miért válassza a Hostingert?

Miért regisztráljon domain nevet a Hostingernél?

A Hostinger-nél találja a legolcsóbb domain regisztrációt azonnali aktiválással és folyamatos élő ügyféltámogatással.

Olcsó domain nevek és megújítások

Olcsó domain nevek és megújítások

Küldetésünk az elérhető árú domain nevek biztosítsa. Csak a Hostingernél találja meg a legolcsóbb domain neveket prémium színvonalú szolgáltatással. A TLD tulajdonosokkal kötött különleges szerződéseinknek köszönhetően egyedien alacsony árakat tudunk biztosítani a legnépszerűbb domain nevekre. Az olcsó domain megújítás a legnagyobb erősségünk, különleges domain keresőnk pedig a siker felé vezeti Önt!

Megbízható top domain regisztrátor

Megbízható top domain regisztrátor

Prémium tárhely szolgáltatás és a legjobb domain árak - csak a Hostingernél! Milliók bíznak bennünk, a legmenőbb cégek és TLD tulajdonosok elismernek minket. A Hostinger tagja az ICANN-akkreditált domain regisztrátorok közösségének, amely több mint 40 céget foglal magába világszerte. Válasszon kizárólag megbízható domain szolgáltatót, ahol a legjobb minőséggel és folyamatos élő ügyféltámogatással várják.

Domain adatvédelem

Domain adatvédelem

Számunkra kiemelten fontos az Ön domainjének adatvédelme. Domain név regisztrációt követően a legtöbb regisztrátor beírja az Ön összes személyes regisztrációs adatát a nyilvánosság számára elérhető WHOIS adatbázisba. Ezzel szemben a Hostinger megbízható, ICANN-akkreditált regisztrátorként exkluzív domain személyes adatvédelmi szolgáltatást nyújt, mellyel elrejtheti személyes adatait a nyilvánosság elől.

Ingyenes domain név

Ingyenes domain név

Domain keresőnkkel megtalálja a legnépszerűbb domain neveket a TLD-k széles választékából: .com, .net, co.uk, .org... Tudta, hogy a Hostinger még ingyenes domain nevet is biztosít legtöbb webtárhely csomagjához? Egyszerűen rendelje meg valamelyik webtárhely szolgáltatásunkat egy ingyenes domain névvel és élvezze a teljeskörű, mindent egyben tartalmazó csomagot remek, pénztárcabarát áron.

Védje domain regisztrációs adatait!

Kiemelt magánszféra-védelem

Védje domain regisztrációs adatait!

Védje személyes adatait! Amikor domain nevet regisztrál, személyes adatai bekerülnek a nyilvánosan hozzáférhető WHOIS adatbázisba. Kerülje el a spamelőket és a nyilvánosságot domain adatvédelmi szolgáltatásunkkal. Az Ön személyes adatai helyett teljesen általános információkat szolgáltatunk a WHOIS számára, így biztosítva az Ön védelmét.

Az .XYZ elérhetővé teszi a kedvenc domain nevét!

Már foglalt a kiválasztott domain neve? Az .XYZ domainnel még simán megszerezheti! Használja a domain keresőt, hogy megszerezze egyedi domain nevét, amely más végződéssel már foglalt.

Great price

Egyedi domain remek áron

Olyan olcsó, könnyen megjegyezhető domainnevet keres, amely még elérhető? Válassza a .xyz végződést!

A .XYZ domainek olcsók, rövidek és nagyon trendik. Domainnevét nyelvi és tartalmi megkötés nélkül választhatja ki.

Great price

Hogyan keressek .xyz címet?

Használja domain keresőnket, próbálja végig azokat a célközönségéhez illeszkedő kulcsszavakat, amelyeket domainnevében szeretne látni. Könnyen megtalálhatja a kívánt nevet anélkül, hogy prémium domainekre kellene költenie - a .XYZ lett az új .COM!

Get .xyz

Gyakran ismételt kérdések a domain-keresővel kapcsolatban

Találja meg a választ a domain keresővel és a domainekkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre.

A domainnév olyasmi mint a lakcím, abban az értelemben, hogy így találják meg Önt a világhálón. Ezért is hívják a fenti sávot a böngészőben címsornak - ez az a hely, ahová beírja a megtalálni kívánt weboldal címét.

Ha a domain név olyan mint a lakcíme, akkor a szerver, ahol a weboldala van tárolva, olyan mint egy épület. Amikor elkészíti a weboldalát, akkor beállít hozzá egy domain nevet, amely a szerverre mutat. Így látogatóinak csupán annyi a dolguk, hogy a böngésző címsorába beírják a domain nevet, ezt követően azonnal odakerülnek. Domain nélkül a látogatóknak be kellene írniuk a szerver IP címét (pl:. 87.249.281.92).

Minden weboldal rendelkezik egy domainnévvel. A Google.com is egy ilyen domain név. Másik példa: a weboldal neve Facebook, a domainneve pedig Facebook.com.

A domain nevek minden formában és változatban megtalálhatók, de egy dolog közös bennük, két részből állnak - a szolgáltatás vagy oldal neve (pl:. 'Hostinger') és a legfelsőbb szintű domain (pl:. '.com'). A legfelsőbb szintű domainek között országkódoktól (pl:. '.co.uk vagy .de') kezdve az olyan különleges végződésekig minden megtalálható, mint a kormányzatoknak szánt .gov és az oktatási intézményeknek szánt .edu .

Ráadásul, több mint 330 millió regisztrált domainnel, az ICANN vállalat az, amely kezeli az egész domain név rendszer felépítését. Nemrégiben felfedezett egy új típusú domain név iránti igényt. Ezért bejelentettek egy sor teljesen új általános célú legfelsőbb szintű domain végződést (gTLD), a .bike és .clothing-tól a .guru és .ventures-ig mindenféle új végződés vált elérhetővé.

Ennek eredményeként immár rengeteg változatos domain név végződés választható, de ezzel egyidejűleg szintén nehéz megtalálni azt, amelyik a leginkább illik az Ön vállalatához . Ez egy nehéz döntés - és valószínűleg az egyik legnagyobb, amit valaha meg fog hozni. Bár később meg is változtathatja domain nevét, inkább érdemes elkerülni ezt a procedúrát.

Amikor regisztrál egy domain nevet egy bejegyzett regisztrátornál (mint a Hostinger), akkor Ön lényegében saját magának biztosítja a domain név használatát egy bizonyos időtartamra.

A domain név regisztrációt követően az első lépés az, hogy a weblapját is tárhely szerverre irányítja. Kérjük, legyen türelemmel, a változtatások 72 órán belül érvényesülnek, hiszen ezen frissítéseknek a különböző internetszolgáltatóknál a világ minden táján meg kell történnie.

A jó hír azonban, hogy ha saját domain névvel rendelkezik, akkor azt hozzátársíthatja más szolgáltatásokhoz, például email címekhez is. Készíthet aldomaineket (pl:. http://aldomain.sajatneve.com) és átirányíthatja azokat. Ezen kívül vásárolhat több domain nevet is, amelyet aztán ugyanarra a weboldalra irányít.

A domain nevek is interoperábilisak, ami azt jelenti, hogy nem csak arra az egy szolgáltatóra korlátozódnak, amelynél megvásárolta őket. Ugyanúgy, ahogyan lecserélheti tárhely szolgáltatóját, átregisztrálhatja a domain nevét is.

Rengeteg oka van ennek, a legfőbb ok természetesen a márka. Semmi sem tűnik kevésbé professzionálisnak, mint egy olyan márka, amelynek weboldala a marka.wordpress.com. Ez egy általános szabály: a weboldalak, amelyek domaint vásárolnak és üzemeltetnek sikeresebbek, jobbak és ismertebbek.

De a domain név sokkal több ennél. Gyakran azért indítanak saját weboldalt az emberek, mert így teljes kontrolljuk van felette. Ha közösségi oldalakat vagy ingyenes szolgáltatókat használnak, vagy akár ha az Amazon-on vagy eBay-on árulnak dolgokat, akkor teljes mértékben ki vannak szolgáltatva ezen cégeknek. Ha ezek megváltoztatják a felhasználási feltételeiket, vagy netalán megszűnnének, akkor nagy lenne a baj.

Viszont ha saját domain nevet regisztrál, akkor senki másra nincs szüksége. Ez a domain név Önhöz tartozik, és teljes mértékben azt tesz vele, amit akar. Az összes kapcsolódó e-mail címet felügyelheti, meghatározhatja, hogy a webhely melyik kiszolgálóhoz fér hozzá, sőt eladhatja vagy átruházhatja a tulajdonjogát, ha ezt szeretné.

Eközben, a domain nevének állapota folyamatosan kihat a weboldalára a keresőmotorok találati oldalain (SERPs). A régebbi domain nevek elsőbbséget élveznek az újakkal szemben és minden keresőmotor magjában egy idézési modell van. Ez azt jelenti, hogy a rámutató linkek alapján határozzák meg az egyes webhelyek jelentőségét. Tehát ha nem a saját domain nevét használja, minden, a weboldalára mutató link babérjait más aratja le.

Elég nehéz kérdés ez, és nincs is rá igazán jó válasz. A jó hír az, hogy nyugodtan regisztrálhat több domainnevet is, így érdemes minél többet megvennie. Így bármi is történjen, az Önék lesznek a jónak tűnő címek.

Kezdésnek használja domain kereső eszközünket, hogy megtudja domainnevének elérhetőségeit az összes népszerű végződéssel. Érdemes elsőnek vállalkozásának vagy cégének nevével próbálkoznia, vagy ha blogot készül indítani, annak tervezett nevével. Ha elérhető .com végződéssel, akkor el is dőlt a kérdés - regisztrálja be azonnal!

Sajnálatos módon ez nem mindig ilyen egyszerű, mert már rengeteg domain név lett regisztrálva. Valószínűleg nem sok szót fog találni, amely elérhető .com domainnel, ezáltal sokkal kreatívabbnak kell lennie. Ez az a rész, ahol a domain kereső nagyon hasznos lesz, hiszen egy szót megadva, biztosan találni fog valamit jót.

Jó ökölszabály, hogy a legjobb domainnevek könnyen megjegyezhetők és leírhatók, továbbá a legtöbb népszerű cég neve két meglévő szó ötvözetéből ered (ilyen pl a YouTube, a Snapchat, az Instagram, stb). Próbáljon ki több különböző szót és variációt, amíg nem talál valami jól hangzó és elérhető nevet.

Mindeközben azt is érdemes megnéznie, hogy domain neve elérhető-e felhasználónévként a legnépszerűbb közösségi oldalakon. Ha igen, regisztrálja be őket ott is még akkor is, ha csak névfoglalás a cél egyelőre. Így nem esik bele abba a hibába, hogy elképesztően sikeres weboldala van, de követői és rajongói lenyúlták cégének nevét.

Végül még egyszer ismételjük: több domainnevet is megvásárolhat, és mindegyiket ráirányíthatja ugyanazon weboldalra. Ez például olyankor hasznos, ha nem biztos abban, hogy az .us vagy a .com végződés lenne jobb, vagy ha attól tart, hogy ügyfelei elírhatják. Legyen kreatív!

Amint megvásárolta a domaint, az már a birtokában van arra az időtartamra, amennyire regisztrálta. Ennek ellenére eladhatja azt vagy átruházhatja a tulajdonjogát másra.

A jó hír, hogy ha szeretne vásárolni egy új domain nevet és azt használni helyette, nincs semmi akadálya. Egyszerűen csak ugyanazokat a lépéseket kell megtenni, amit az előző domainnél is megtett, majd a végén átirányítani az új domaint a webszerverre.

Végezetül, bár a domain neve módosítható, de ezt ajánlott elkerülni. Így minél többet használja a domain nevet, az annál erőteljesebb lesz. Ha megváltoztatja, akkor részben elveszti annak erejét, amiért olyan keményen dolgozott.

Egy domain név legrövidebb regisztrációs időtartam egy év, de akár 3 évre is meghosszabbítható, ha tovább szeretné azt használni.

Ezenkívül arra bátorítjuk Önt, hogy rendszeresen újítsa meg domain nevét. Emailben fog értesítést kapni, ha közeledik a domain név megújításának határideje. Emellett lehetőség van az automatikus megújításra, amelynek segítségével ameddig a fizetési mód működőképes, az automatikusan meg lesz hosszabbítva a korábban már megadott megadott időtartamra.

Attól függ. Amennyiben a domain ellenőrző eszközről beszélünk, nem szükséges hozzáadni a www előtagot a kereséshez.

Amikor már arról beszélünk, hogy szeretné pofásabbé tenni domain nevét, miután megvásárolta azt, ez már az Ön döntése, habár bárhogyan is dönt, bizonyosodjon meg arról, hogy az mindig következetes. Ha mindkét weboldal válaszol http://www.sajatneve.com és http://sajatneve.com, akkor az két különálló weboldalként van értelmezve.

Történelmileg a weboldalak tartalmazták a www-t a domain előtt, így amikor az URL-eket a csomagoláson, posztereken és egyéb offline marketinganyagokon szerepeltették, az emberek tudták, hogy ez egy "World Wide Web" cím. Manapság az internet olyannyira mindenütt jelen van, hogy többé nem szükséges a www-t beilleszteni, és sokan úgy gondolják, hogy elhagyása megkönnyíti a webhelyek címének megjegyzését.

A domain ellenőrző általában akkor működik a legjobban, ha a potenciálisan használni kívánt domain nevek listájával kezdi. Egyelőre ne aggódjon túlzottan a végződés (pl. .com) miatt - csak készítsen egy listát a kívánt nevekről, hogy könnyebben találhasson elérhető variációt.

Mondjuk, hogy Ön rákeres 'azonpeldaoldala'-ra, mint potenciális domain név. Amikor beírjuk a domain ellenőrző keresőmezőjébe és rákattintunk az 'ellenőrzésre', láthatjuk, hogy az 'azonpeldaoldala.xyz elérhető'. Azonkívül, hogy megmutatja, hogy az azonpeldaoldala.com már foglalt, azt is tudatja velünk, hogy az azonpeldaoldala.org és azonpeldaoldala.net változatok is elérhetőek.

De itt kezd érdekes lenni. Azon kívül, hogy rákeresünk a beírt névre, a domain kereső javaslatokat is tesz. A fenti példánál maradva, javaslatként megkapjuk a 'azonpeldaoldalagroup.com és 'azonpeldaoldala.online'-t, amely szintén érdekes alternatíva lehet. Gyakran előfordul, hogy a javaslatok új ötleteket adnak, és még ha nem is döntünk a javasolt domainek mellett, talán egy hasonlót regisztálunk.

A domain ellenőrzővel bármennyi domain nevet megnézhet, így nyugodtan kreatívkodhat, hogy megtalálja a valóban ideális domain nevet.

Jó hír: a domain regisztrációnak nincsen semmilyen különleges feltétele. Mindenki számára elérhető, Önnek is!

Bizonyos információkra szükségünk lesz a regisztrációs folyamat során, hogy bármilyen probléma esetén kapcsolatba lépehessünk Önnel. Egy fizetési módot is ki kell majd választania, hogy kifizethesse domain nevét.

Ahhoz, hogy használhassa a Hostinger domáin ellenőrzőt és regisztráljon egy domain nevet, nem kell ügyfelünk legyen! Nálunk regisztrált domain nevét átirányíthatja a máshol tartott tárhelyére is. Azonban a legjobb (és legkényelmesebb), ha mindent egy helyen tart. Ezért kínálunk tárhely és domain regisztrációs szolgáltatást is.

Természetesen! Ahogyan már korábban is említettük, ha regisztrál egy domain nevet, akkor az az Öné és nem a vállalaté, akinél regisztrálta azt.

Viszont a domain névnek meg kell felelnie néhány követelménynek. Ha többet szeretne tudni az átregisztrációról, akkor kattintson ide hogy meglátogassa átregisztrációs oldalunkat. Itt minden szükséges információt megtalál, hogy az átregisztrációs folyamat sikeres legyen.

A TLD a 'top-level domain' rövidítése, amely magyarul legfelső szintű domaint jelent, és a domain utolsó részére jelöli a legutolsó pont után. Például .com, .gov és .org. Nem lehet weboldala TLD nélkül és minden domain név egy címből (pl:. hostinger) és TLD-ből áll (pl:. .com).

A legjobb dolog a TLD-kkel kapcsolatban, hogy általában mondanak valamit a weboldalról, amit látogatni szeretne, a .com kivételével, ami eredetileg kereskedelmit ('commercial') jelentett, de mostanság már mindenki használja azt. De vannak olyanok is, mint pl .org (szervezet) .edu (oktatási) és .gov (kormányzati).

A TLD-k két további kategóriába sorolhatóak: országkódos teljes értékű domainek (ccTLD-k) és általános legfelső szintű domainek (gTLD-k).

Az országkódos legfelső szintű domainok (ccTLD-k) a TLD-k kategóriájába tartozni és általában egy bizonyos országra utalnak. Megmutatják mind a felhasználók, mind a keresőmotorok számára hogy a weboldal egy bizonyos régióban élő látogatóknak készült. Például, a Google számár a Google.com egy általános oldal, de az Egyesült Királyságban élők látogathatják a Google.co.uk-t, a németek pedig a Google.de-t.

Az általános legfelsőbb szintű domainek (gTLD-k) a leggyakoribb típusú domain nevek, így például ebben a kategóriába található a .com is – amely sokkal több regisztrációval rendelkezik már, mint az összes többi ccTLD együtt.

Történelmileg a fő gTLD-k a .com, .org, .net, .edu, .gov és .mil voltak, de a rendelkezésre álló gTLD-ek száma kibővült, és így több száz elérhető, köztük a .online, .xyz és .name.

Egyáltalán nem sokáig! Sőt, mi azonnali domain regisztrációt és aktiválást kínálunk, így biztos lehet benne, hogy a domain azonnal startra kész!

A domain regisztrációs folyamatot a lehető legkönnyebbé és leggyorsabbá tettük. Hihetetlen, de igaz: egy domain regisztrálása csupán néhány percig tart!

A Hostinger ingyenes domaint ad a prémium és az üzleti tárhelycsomagokhoz. Elkezdheti egy ingyenes domain névvel használni a webtárhelyét mindössze 779Ft/hónap áron. Így amint a domain-keresővel megtalálta a legmegfelelőbb domain-nevet, ne habozzon - regisztráljon ma és ragadja meg a lehetőséget!

Ha a kiválasztott domain név már foglalt, akkor a legjobb, ha hasonló variációkat keres. Például hozzáadhat egy másik szót vagy kicserélhet egy szót egy másikra. Vagypróbálja meg egy másik végződéssel regisztrálni a domaint, például egy ccTLD-t használva a .com helyett.

A másik lehetőség a szavak elválasztása, tehát az enweboldalam.com helyett használhatja az en-weboldalam.com-ot. Legyen óvatos, – ez a legutolsó dolog, amit javaslunk, mivel így a látogatók könnyen összetéveszthetik az oldalát egy hasonló domainnel.

A megfelelő domain név kiválasztása művészet és tudomány egyben. Sok türelmet, odafigyelést és kitartást igényel. De jól van ez így. Tudja, a megfelelő domain név ott van valahol, csak még tovább kell keresnie egy picit, hogy biztosan megtalálja.

A személyes adatvédelmi szolgáltatást WHOIS védelemnek is hívják, hiszen bizonyos információkat rejt el a domain tulajdonosáról, amelyek máskülönben nyilvánosak lennének a WHOIS adatbázisban.

A WHOIS egy nemzetközi szervezet, amely adatokat tárol és jelenít meg a domain nevekről és a regisztrátorukról, beleértve hogy mikor lettek regisztrálva, mikor járnak le és ki regisztrálta őket, valamint arról, hogy hova mutat a domain név.

Ez azt jelenti, hogy aki begépeli az Ön domain nevét a WHOIS adatbázisba, az rögtön látja az Ön személyes adatait. A személyes adatvédelem egy kiegészítő szolgáltatás, amely segít Önnek abban, hogy inkognitóban maradjon a neten.

A személyes adatvédelem természetesen nem mindenkinek fontos, de ha szeretné helyettesíteni nevét, címét, telefonszámát, email címét és cége nevét egy általános, nem azonosíthatóval, akkor ezt Önnek találtuk ki.

Vessünk egy pillantást először a hasonlóságokra: az összes gTLD (általános legfelsőbb szintű domain név) elérhető nyilvános regisztrációra. Ez azt jelenti, hogy amíg senki nem regisztrálta a domain nevet, amit keres, addig bárki megszerezheti őket ezekkel a végződésekkel.

Mindegyik gTLD kicsit más jelentéssel bír, így érdemes a weboldalunkhoz leginkább illeszkedőt választanunk. A .com végződések általában kereskedelmi célú oldalakhoz tartoznak, így webáruházak és vállalati weboldalak körében népszerű, habár egyre többször használják más célokra is megbízhatóságuk miatt. A .net domaineket eredetileg hálózati cégek (pl. internetszolgáltatók) használták, de napjainkra ezek is multifunkcionálisak lettek.

A .org végződést még mindig nagyrészt eredeti céljának megfelelően használják mivel ezt kifejezetten jótékonysági, közösségi és helyi szervezetek számára szánták. Az .info az információ alapú weboldalaknak készült, mint a wikik vagy útmutató oldalak.

Mindezen gTLD-ken van egy bizonyos mozgástér. Nincs olyan szabály, amely szerint egyfajta domain névnek egy bizonyos végződést kell használnia és nem kell semmilyen próbán átmennie domainnév regisztráció előtt. Az előbbiekre inkább iránymutatásként érdemes tekinteni, mintsem kötelező érvényű szabályként. Ha úgy érzi, hogy megtalálta a tökéletes domain nevet, felejtse el a szabályokat!

A domain neve olyan mint a lakcíme, és a tárhely pedig mint a háza, amelyben lakik. Ha szeretné elindítani a weboldalát, szüksége lesz mind domain névre, ahol az emberek megtalálják Önt és egy webtárhelyre, amelyen a tényleges weblapot tárolja.

A domain névnek és a webtárhelynek van egyfajta szimbiotikus kapcsolata, mint a szoftver és hardver vagy a ying és yang. Bár technikailag lehetséges az egyiket a másik nélkül használni, ketten együtt működnek a legjobban, ezért is jónéhány tárhely szolgáltató kínál domain regisztrációt és tárhelyet egyszerre.

Természetesen külön is kezelheti őket és regisztrálhat domain nevet az egyik cégnél, miközben tárhelyet máshol vásárol. De általában okosabb egy helyen megtenni mindkettőt, emellett jóval olcsóbb is – szóval miért bonyolítaná az életét?