.com domain
.online domain
.xyz domain
.live domain
.net domain
.world domain
.me domain
.tech domain

A legnépszerűbb legfelsőbb szintű domainek

.com

A legismertebb és legnagyobb tiszteletnek örvendő domain-végződés.

2.887Ft

2.887Ft /év

Regisztráció
.online

Nagyszerű alternatívája a .com-nak. Átfogó, általános és univerzális.

4.499Ft

296Ft /év

Regisztráció
.xyz

Tűnjön ki versenytársai közül ezzel a rövid, egyedi és trendi végződéssel.

2.699Ft

190Ft /év

Regisztráció
.live

Show your clients you do business in the .live

1.323Ft

1.151Ft /év

Regisztráció
.net

Show your clients you do business in the .net

4.175Ft

4.175Ft /év

Regisztráció

.world

Jelentőségteljesen hangzó végződés, amely vonzza a látogatókat.

1.323Ft

1.151Ft /év

Regisztráció

Spóroljon jelentősen az új domaineken:
.xyz, .asia, .online, .space, .net, .tech, .solutions, .world, .biz és még több

Hogyan válasszunk domain nevet?

6 tipp, hogyan találja meg az ideális domain nevet

Legyen megjegyezhető

Legyen megjegyezhető

Legyen megjegyezhető a választott domainnév, ezért érdemes rövidebb neveket keresni. A domain kereső eszközünkkel megtalálhatja az Önhöz leginkább illőt!

Legyen tisztában közönségével

Legyen tisztában közönségével

Legyen releváns a közönsége számára, mivel a domainnevekben fontosak a kulcsszavak. Domain ellenőrző eszközünkkel végezzen kutatást a különféle végződések között.

A kevesebb sokszor több

A kevesebb sokszor több

Kerülje az írásjelek és számok használatát, emellett a nem Unicode-karaktereket is mellőzze. Domainnevére befektetésként gondoljon! Később még akár egy vagyont is érhet majd.

Nézzen körbe a népszerű kulcsszavak között

Nézzen körbe a népszerű kulcsszavak között

A domain keresőt használva tekintse át a népszerű kulcsszavakat. Védje meg márkáját és termékét azzal, hogy felvásárolja az ugyanolyan és nagyon hasonló nevű, különböző végződésű címeket.

Védje meg magánszféráját

Védje meg magánszféráját

Vegye igénybe Adatvédelmi Szolgáltatásunkat, ha nem szeretné, hogy privát adatait megjelentessék a WHOIS adatbázisban.

Cselekedjen gyorsan

Cselekedjen gyorsan

Megtalálta az igazit? Lépjen gyorsan! Aranyszabály - minden jó domain név gyorsan eladásra kerül.

Egyszerű költöztetés

Már van máshol domain neve?

Egyszerűen átköltöztetheti meglévő domain nevét a Hostinger-hez, mindössze néhány kattintás az egész!

Már van máshol domain neve?

Miért válassza a Hostingert?

Miért regisztráljon domain nevet a Hostinger-rel?

A Hostinger-nél találja a legolcsóbb domain regisztrációt azonnali aktiválással és folyamatos élő ügyféltámogatással.

Olcsó domain-nevek és megújítások

Olcsó domain-nevek és megújítások

Küldetésünk, hogy olcsó domainneveket biztosítsunk! Csak a Hostinger-nél találja meg a legolcsóbb domain neveket prémium színvonalú szolgáltatással. A TLD-tulajdonosokkal kötött különleges szerződéseinknek köszönhetően exkluzív árakat tudunk biztosítani a legnépszerűbb domain nevekre. Az olcsó domain-megújítás a legnagyobb erősségünk, különleges domain keresőnk pedig a sikeresség felé vezeti Önt!

Megbízható felső szintű regisztrátor

Megbízható felső szintű regisztrátor

Prémium tárhely minőség és a legjobb domain árak - csak a Hostinger-nél! Milliók bíznak bennünk, a legmenőbb cégek és TLD tulajdonosok elismernek minket. A Hostinger tagja az ICANN-akkreditált domain regisztrátorok közösségének, amely több mint 40 céget foglal magába világszerte. Válasszon csak megbízható domain szolgáltatót, ahol a legjobb minőséggel és folyamatos élő támogatással várják.

Domain adatvédelem

Domain adatvédelem

Számunkra kiemelten fontos az Ön domainjének adatvédelme. Domainnév regisztrációt követően a legtöbb regisztrátor beírja az Ön összes személyes regisztrációs adatát a nyilvánosság számára nagyrészt elérhető WHOIS adatbázisba. Ezzel szemben a Hostinger megbízható, ICANN-akkreditált regisztrátorként exkluzív domain-adatvédelmi szolgáltatást nyújt, mellyel elrejtheti személyes adatait a nyilvánosság elől.

Ingyenes domain név

Ingyenes domain név

Domain keresőnkkel megtalálja a legnépszerűbb domain neveket a TLD-k széles választékából: .com, .net, co.uk, .org... Tudta, hogy a Hostinger még ingyenes domain nevet is biztosít legtöbb webtárhely csomagjához? Egyszerűen rendelje meg valamelyik webtárhely szolgáltatásunkat egy ingyenes domain névvel és élvezze a teljeskörű, mindent egyben tartalmazó csomagot remek, pénztárcabarát áron.

Védje domain-regisztrációs adatait

Kiemelt magánszféra-védelem

Védje domain-regisztrációs adatait

Védje meg személyes adatait! Amikor domainnevet regisztrál valahol, személyes adatai közzétételre kerülnek a nyilvánosan hozzáférhető WHOIS adatbázisban. Kerülje el a spammereket és a nyilvánosságot domain-adatvédelmi szolgáltatásunkkal. Az Ön személyes adatai helyett teljesen általános információkat szolgáltatunk a WHOIS számára, így biztosítva az Ön védelmét.

Az .XYZ elérhetővé teszi a kedvenc domain nevét!

A kiválasztott domain neve már foglalt? Az .XYZ domainnel még simán megszerezheti! Használja a domain keresőt, hogy megszerezze egyedi domain nevét, amely más végződéssel már foglalt.

Great price

Egyedi domain remek áron

Olyan olcsó, könnyen megjegyezhető domainnevet keres, amely még elérhető? Válassza a .xyz végződést!

A .XYZ domainek olcsók, rövidek és nagyon trendik. Domainnevét nyelvi és tartalmi megkötés nélkül választhatja ki.

Great price

Hogyan keressek .xyz címet?

Kezdje használni domain keresőnket, próbálja végig azokat a célközönségéhez illeszkedő kulcsszavakat, amelyeket domainnevében szeretne látni. Könnyen megtalálhatja a kívánt nevet anélkül, hogy prémium domainekre kellene költenie - a .XYZ lett az új .COM!

Get .xyz

Gyakran ismételt kérdések a domain-keresővel kapcsolatban

Találja meg a választ a domain keresővel és a domainekkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre.

A domainnév olyasmi mint a fizikai címe - így találják meg Önt a világhálón. Ezért is hívják a fenti sávot a böngészőben címsávnak vagy címsornak - ez az a hely, ahová beírja a megtalálni kívánt weboldal domainnevét avagy címét.

Ha a domain név olyan mint a címe, akkor a szerver, ahol a weboldala van tárolva, olyan mint egy épület. Amikor elkészíti a weboldalát, akkor beállít hozzá egy domain nevet, amely a szerverre mutat. Így látogatóinak csupán annyi a dolguk, hogy a böngésző címsorába beírják a domain nevet, ezt követően azonnal odakerülnek. Domain nélkül a látogatóknak be kellene írniuk a szerver IP címét (pl:. 87.249.281.92).

Minden weboldal rendelkezik egy domainnévvel. A Google.com is egy ilyen domain név. Másik példa: a weboldal neve Facebook, a domainneve pedig Facebook.com.

A domain nevek minden típusban és változatban megtalálhatók, de egy dolog közös bennük, két részből állnak. - a szolgáltatás vagy oldal neve (pl:. 'Hostinger') és a legfelsőbb szintű domain (pl:. '.com'). A legfelsőbb szintű domainek között országkódoktól (pl:. '.co.uk vagy .de') kezdve az olyan specifikus dolgokig minden megtalálható, mint a kormányzatoknak szánt .gov és az oktatási intézményeknek szánt .edu .

Ráadásul, több mint 330 millió regisztrált domainnel, az ICANN vállalat az, amely kezeli az egész domain név rendszer felépítését. Nemrégiben felfedezett egy új típusú domain név iránti igényt. Ezért bejelentettek egy sor teljesen új általános célú legfelsőbb szintű domain végződést (gTLD), a .bike és .clothing-tól a .guru és .ventures-ig mindenféle új végződés vált elérhetővé.

Ennek eredményeként immár rengeteg változatos domainnév-végződés választható, de ezzel egyidejűleg szintén nehéz megtalálni azt, amelyik a leginkább illik az ön vállalatához . Ez egy nehéz döntés - és valószínűleg az egyik legnagyobb, amit valaha meg fog hozni. Habár később meg is változtathatja domainnevét, inkább érdemes elkerülni ezt a procedúrát.

Amikor regisztrál egy domain nevet egy elfogadott regisztrátornál (mint a Hostinger), akkor ön lényegében saját magának biztosítja a domain név használatát egy bizonyos időtartamra.

Amikor regisztrál egy domain nevet, akkor a következő lépés az, hogy a weblapját is tároló szerverre irányítja azt. Ne feledje, hogy a változtatások elterjedése akár 72 órát is igénybe vehet, ez egy hatalmas feladat, hiszen ezen frissítéseknek különböző internetszolgáltatóknál a világ minden táján meg kell történnie.

A jó hír azonban, hogy ha saját domain névvel rendelkezik, akkor azt hozzátársíthatja más szolgáltatásokhoz, például email címekhez is. Készíthet aldomaineket (pl:. http://aldomain.sajatneve.com) és átirányíthatja azokat. Ezen kívül vásárolhat több domain nevet is, amelyet aztán ugyanarra a weboldalra irányít.

A domain nevek is interoperábilisak, ami azt jelenti, hogy nem csak arra az egy szolgáltatóra korlátozódnak, amelynél megvásárolta őket. Ugyanúgy, ahogyan megváltoztathatja a tárhely szolgáltatóját, átregisztrálhatja a domain nevét is.

Rengeteg oka van ennek, a legfőbb ok természetesen a márka. Semmi sem hangzik rosszabbul, mint egy olyan márka, amelynek domain neve a marka.wordpress.com. Ez egy általános szabály: a weboldalak, amelyek domaint vásárolnak és karbantartanak híresebbek, mivel azok egyszerűen jobbak és megalapozottabbak.

De a domain név sokkal több ennél. Gyakran azért indítanak saját weboldalt az emberek, mert teljes kontrolljuk van felette. Ha közösségi oldalakat vagy ingyenes szolgáltatókat használnak, vagy akár ha az Amazon-on vagy eBay-on árulnak dolgokat, akkor teljes mértékben ki vannak szolgáltatva ezen cégeknek. Ha ezek megváltoztatják a felhasználási feltételeiket, vagy netalán megszűnnének, akkor nagy lenne a baj.

Viszont ha saját domainnevet regisztrál, akkor senki másra nem kell támaszkodnia. Ez a domain név Önhöz tartozik, és teljes mértékben azt tesz vele, amit akar. Az összes kapcsolódó e-mail címet felügyelheti, meghatározhatja, hogy a webhely melyik kiszolgálóhoz fér hozzá, sőt eladhatja vagy átruházhatja a tulajdonjogát, ha ezt szeretné.

Eközben, a domain nevének állapota folyamatosan kihat a weboldalára a keresőmotorok találati oldalain (SERPs). A régebbi domain nevek elsőbbséget élveznek az újabbaknál és minden keresőmotor magjában egy idézési modell van. Ez azt jelenti, hogy a rámutató linkek alapján határozzák meg az egyes webhelyek jelentőségét. Tehát ha nem a saját domain nevét használja, minden, a weboldalára mutató link babérjait más aratja le.

Elég nehéz kérdés ez, és nincs is rá igazán jó válasz. A jó hír az, hogy nyugodtan regisztrálhat több domainnevet is, így érdemes minél többet megvennie. Így bármi is történjen, az Önék lesznek a jónak tűnő címek.

Kezdésnek használja domain kereső eszközünket, hogy megtudja domainnevének elérhetőségeit az összes népszerű végződéssel. Érdemes elsőnek vállalkozásának vagy cégének nevével próbálkoznia, vagy ha blogot készül indítani, annak tervezett nevével. Ha elérhető .com végződéssel, akkor el is dőlt a kérdés - regisztrálja be azonnal!

Sajnálatos módon ez nem mindig ilyen egyszerű, mert már rengeteg domain név lett regisztrálva. Valószínűleg nem sok szót fog találni, amely elérhető .com domainnel, ezáltal sokkal kreatívabbnak kell lennie. Ez az a rész, ahol a domain kereső nagyon hasznos lesz, hiszen egy szót megadva, biztosan találni fog valamit jót.

Jó ökölszabály, hogy a legjobb domainnevek könnyen megjegyezhetők és leírhatók, továbbá a legtöbb népszerű cég neve két meglévő szó ötvözetéből ered (ilyen pl a YouTube, a Snapchat, az Instagram, stb). Próbáljon ki több különböző szót és variációt, amíg nem talál valami jól hangzó és elérhető nevet.

Mindeközben azt is érdemes megnéznie, hogy domain neve elérhető-e felhasználónévként a legnépszerűbb közösségi oldalakon. Ha igen, regisztrálja be őket ott is még akkor is, ha csak névfoglalás a cél egyelőre. Így nem esik bele abba a hibába, hogy elképesztően sikeres weboldala van, de követői és rajongói lenyúlták cégének nevét.

Végül még egyszer ismételjük: több domainnevet is megvásárolhat, és mindegyiket ráirányíthatja ugyanazon weboldalra. Ez például olyankor hasznos, ha nem biztos abban, hogy az .us vagy a .com végződés lenne jobb, vagy ha attól tart, hogy ügyfelei elírhatják. Legyen kreatív!

Amint megvásárolta a domaint, az már a birtokában van arra az időtartamra, amennyire regisztrálta. Ennek ellenére eladhatja azt vagy átruházhatja a tulajdonjogát másra.

A jó hír, hogy ha szeretne vásárolni egy új domain nevet és azt használni helyette, az nem probléma. Egyszerűen csak ugyanazokat a lépéseket kell megtenni, amit az előző domainnél is megtett, majd a végén átirányítani az új domaint a webszerverre.

Végezetül: igaz, hogy megváltoztathatja a domain nevét, de ajánlatos ezt elkerülni. Így minél többet használja a domain nevet, annál erősebb lesz. Ha megváltoztatja, akkor részben elveszti annak erejét, amiért olyan keményen dolgozott.

Minimum regisztrációs időtartam domainnevek esetében egy év, de meghosszabbíthatja azt akár 3 évre is, ha tovább szeretné azt használni.

Ezenkívül arra bátorítjuk Önt, hogy rendszeresen újítsa meg domain nevét. Értesítéseket fog kapni e-mailben, ha közeledik a domain név megújításának határideje. Emellett van lehetőség az automatikus megújításra, amelynek segítségével ameddig a fizetési mód működőképes, az automatikusan meg lesz hosszabbítva a korábban már megadott megadott időtartamra.

Ez függ a kérdésének természetétől. Amennyiben a domain keresőről beszélünk, nem szükséges hozzáadni a www előtagot a kereséshez.

Amikor már arról beszélünk, hogy szeretné pofásabbé tenni domain nevét, miután megvásárolta azt, ez már az Ön döntése, habár bárhogyan is dönt, bizonyosodjon meg arról, hogy az mindig következetes. Ha mindkét weboldal válaszol http://www.sajatneve.com és http://sajatneve.com, akkor az két különálló weboldalként van értelmezve.

Történelmileg a weboldalak www-t tartalmaztak a domain előtt, így amikor az URL-eket a csomagoláson, posztereken és egyéb offline marketinganyagokon szerepeltették, az emberek tudták, hogy ez egy "World Wide Web" cím. Manapság az internet olyannyira mindenütt jelen van, hogy többé nem szükséges a www-t beilleszteni, és sokan azt állítják, hogy kihagyása megkönnyíti a webhelyek címének megjegyzését.

A domain kereső általában akkor működik a legjobban, ha a potenciálisan használni kívánt domain nevek listájából indul ki. Egyelőre ne aggódjon túlzottan a végződés (pl. .com) miatt - csak készítsen egy listát a kívánt nevekről, hogy könnyebben találhasson elérhető variációt.

Mondjuk, hogy amit keres az 'azonpeldaoldala' egy potenciális domain név. Amikor megadjuk azt a domain kereső mezőjébe és rákattintunk az 'ellenőrzésre', akkor megkapjuk eredményül, hogy az 'azonpeldaoldala.xyz elérhető'. Azonkívül, hogy megmutatja, hogy az azonpeldaoldala.com már foglalt, szintén tudatja velünk, hogy az azonpeldaoldala.org és azonpeldaoldala.net változatok is elérhetők.

De itt kezd érdekes lenni. Azon kívül, hogy rákeresünk a beírt névre, a domain kereső javaslatokat is tesz. A fenti példával, megkapjuk a 'azonpeldaoldalagroup.com és 'azonpeldaoldala.online' amely szintén érdekes alternatíva lehet. Gyakran előfordul, hogy a javaslatok új ötleteket támasztanak, és még ha az emberek nem is döntenek a javasolt domainek mellett, akkor egy hasonlót regisztálnak.

A domain keresővel bármennyi domain nevet megnézhet, így nyugodtan kreatívkodhat és megtalálja a valóban ideális domain nevet.

Jó hírek: nincsenek speciális követelménye a domain regisztrációnak. Sőt, nyitottakvagyunk mindenkire - Önre is!

Habár, bizonyos információkat kérünk a regisztrációs folyamat során, hogy bármilyen probléma esetén meglegyenek az Ön kapcsolattartási adatai. Szüksége lesz egy érvényes fizetési módra is, hogy kifizesse domain nevét.

Nem kell Önnek meglévő ügyfelünknek lennie, hogy használja a Hostinger domain keresőjét és domaint regisztráljon. Átirányíthatja velünk regisztrált domain nevét máshová is. Habár, a legtöbb esetben a legjobb (és legkényelmesebb), ha mindent egy helyen tart. Ezért kínálunk tárhely és domain regisztrációs szolgáltatást is.

Természetesen! Ahogyan már korábban is említettük, ha regisztrál egy új domaint, akkor az Önhöz tartozik - és nem a vállalathoz, akivel regisztrálta azt.

Viszont a domain névnek meg kell felelnie néhány követelménynek. Ha többet szeretne tudni az átregisztrációról, akkor kattintson ide hogy meglátogassa átregisztrációs oldalunkat. Itt minden szükséges információt megtalál, hogy az átregisztrációs folyamat sikeres legyen.

A TLD a 'top-level domaint jelenti', amely magyarul legfelsőbb szintű domain, ez pedig a domain legutolsó részét jelöli az utolsó pont után. Például .com, .gov és .org. Nem lehet weboldala TLD nélkül és minden domain név egy címből (pl:. hostinger) és TLD-ből áll (pl:. .com).

A legjobb dolog a TLD-kkel kapcsolatban, hogy általában mondanak valamit a weboldalról, amit látogatni szeretne, mint pl a .com esetében a 'commercial' kereskedelmi, de mostanság már mindenki használja azt. De vannak olyanok is, mint pl .org (céges) .edu (oktatási) és .gov (közigazgatási).

A TLD-k két további kategóriába oszthatóak: ország-kódos teljes értékű domainek (ccTLD-k) és általános teljes értékű domainek (gTLD-k).

Az ország-kódos teljes értékű domain (ccTLD-k) a TLD-k kategóriájában vannak, általában egy bizonyos országra utalnak. Megmutatják mind a felhasználónak és mind a kereső motoroknak, hogy a weboldal bizonyos régiókra van szabva, amely fix látogatók számára készült. Például, a Google számár a Google.com egy általános oldal, de az Egyesült Királyságbeli látogatók meglátogathatják a Google.co.uk és a német közösség pedig a Google.de-t.

Az általános legfelsőbb szintű domainek (gTLD-k) a leggyakoribb típusú domain nevek, így például ebben a kategóriába található a .com is – amely sokkal több regisztrációval rendelkezik már, mint az összes többi ccTLD együtt.

Történelmileg a fő gTLD-k voltak a .com, .org, .net, .edu, .gov és .mil, de a rendelkezésre álló gTLD-ek száma kibővült, és így több száz elérhető gTLD létezik, köztük a .online, .xyz és .name.

Egyáltalán nem sok! Sőt, mi azonnali domain regisztrációt és aktivációt kínálunk, így biztos lehet benne, hogy a domain készen áll a startolásra azonnal.

Még jobb, hogy a regisztrációs folyamatot a lehető leggyorsabban a legkönnyebbé tettük. Csak pár percig tart egy domain név regisztrálása.

A Hostinger ingyenes domaint ad a prémium és az üzleti tárhelycsomagokhoz. Elkezdheti egy ingyenes domain névvel használni a webtárhelyét mindössze 779Ft/hónap áron. Így amint a domain-keresővel megtalálta a legmegfelelőbb domain-nevet, ne habozzon - regisztráljon ma és ragadja meg a lehetőséget!

Ha a domain név amit szeretne, már regisztrálva van, akkor a legjobb, ha hasonló variációkat keres. Például talán hozzáadhatna egy másik szót vagy kicserélhetne egy szót egy másikra. Valószínűleg lehetséges lesz regisztrálni a domaint egy másik végződéssel, netán egy ccTLD-t használva a .com helyett.

A másik lehetőség a két szó elválasztása, tehát az enweboldalam.com helyett használhatná az en-weboldalam.com-ot. Legyen óvatos, – ez a legutolsó dolog, amit javaslunk, mivel így összetéveszthetik a látogatók egy hasonló domainnel.

A megfelelő domain név megtalálása időbe és gondolkozásba telhet. Sok türelmet és odafigyelést igényel. De ez rendben van. Tudja, a megfelelő domain valahol ott van, csak még tovább kell keresnie egy picit, aztán biztosan megtalálja azt.

Az adatvédelmi szolgáltatást néha hívják WHOIS védelemnek is, hiszen bizonyos információkat rejt el a domain tulajdonosáról, amik alapvetően elérhetőek lennének a WHOIS adatbázisban.

A WHOIS egy nemzetközi szervezet, amely adatokat tárol és jelenít meg a domain nevekről és a regisztrátorukról, beleértve hogy mikor lettek regisztrálva, mikor járnak le és ki regisztrálta őket, valamint hova mutat a domain név.

Ez azt jelenti, hogy bárki hozzáférhet az adataihoz, aki beírja domain nevét a WHOIS adatbázisba és rákeres. Az adatvédelmi szolgáltatás egy lehetőség szerinti extra, amely segít megvédeni legféltettebb információinkat.

A védelem nem mindenki számára van, természetesen, de ha szeretné kicserélni nevét, címét, telefonszámát, email címét és cége nevét egy általános, nem azonosíthatóval, akkor ez az út az Ön számára.

Vegyünk egy pillantást a hasonlóságokra először: az összes gTLD (általános legfelsőbb szintű domain név) elérhető publikus regisztrációra. Ez azt jelenti, hogy amíg senki sem regisztrálta a domain nevet, amit keres, addig bárki megszerezheti őket ezekkel a végződésekkel.

Mindegyik gTLD kicsit más jelentéssel bír, így érdemes a weboldalunkhoz leginkább illeszkedőt választanunk. A .com végződések általában kereskedelmi célú oldalakhoz tartoznak, így webáruházak és vállalati oldalak körében népszerű, habár egyre többször használják más célokra is megbízhatóságuk miatt. A .net domaineket eredetileg hálózati cégek (pl internetszolgáltatók) használták, de napjainkra ezek is multifunkciósak lettek.

A .org végződést még mindig nagyrészt eredeti céljának megfelelően használják mivel ezt kifejezetten jótékonysági, közösségi és helyi szervezetek számára szánták. Az .info eddig az információ-alapú weboldalakhoz lett szánva, mint a wikik vagy útmutató oldalak.

Mindezen gTLD-ken van egy bizonyos rés. Nincs olyan szabály, amely szerint egyfajta domain névnek vagy másnak kell lennie - és nem kell semmilyen próbán átmennie domainnév-regisztráció előtt. Az előbbiekre iránymutatóként érdemes gondolni, mintsem kötelező érvényű szabályokra. Ha úgy érzi, hogy megtalálta a tökéletes domainnevet, nyugodtan elfelejtheti a szabályokat.

A domain neve olyan mint a lakcíme, és a tárhely pedig mint a háza, amelyben lakik. Ha szeretné elindítani a weboldalát, szüksége lesz mind domain névre, ahol az emberek megtalálják Önt és egy webtárhelyre, amiben a tényleges weblapot tárolja.

A domain névnek és a webtárhelynek van egyfajta szimbúlikus kapcsolata, mint szoftver és hardver vagy ying és yang. Amíg technikailag lehetséges az egyiket a másik nélkül használni, ketten működnek a legjobban együtt, ezért is jónéhány webtárhely szolgáltató kínál domain regisztrációt és tárhelyet egyszerre.

Természetesen külön is kezelheti őket és regisztrálhat domain nevet az egyik cégnél, miközben tárhelyet máshol vásárol. De általában okosabb egy helyen megtenni mindkettőt, emellett jóval olcsóbb is – szóval miért ne tenné azt?